با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
بررسی تأثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات زیست فعال عصاره پیاز زعفران

سودابه عین افشار؛ پروین شرایعی

دوره 8، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 89-98

https://doi.org/10.22048/jsat.2019.170014.1336

چکیده
  زعفران محصول منحصر به فرد ایران است و پیاز زعفران از جمله مواد جانبی تولید زعفران است که همه ساله در حجم بالایی در کشور تولید می شود لذا به منظور تولید مواد با ارزش افزوده بالا ازپیاز زعفران ضایعاتی، این تحقیق صورت گرفت. ابتدا پیاز زعفران به مقدار لازم تهیه، خشک و کاملا آسیاب گردید. عملیات استخراج عصاره  با استفاده از حلال ( متانول ...  بیشتر

فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
مدل‌سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک

الهام آذرپژوه؛ احمد احتیاطی؛ پروین شرایعی

دوره 4، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 279-289

https://doi.org/10.22048/jsat.2016.38668

چکیده
  زعفران به‌ عنوان گران‌ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، ارزش ویژه‌ای دارد. با توجه به بازه برداشت کوتاه این محصول، نگهداری گل زعفران در شرایط مناسب جهت فراوری با تأخیر، نیازمند بررسی عوامل مؤثر بر کاهش کیفیت زعفران است. اثر ضخامت انباشتگی، دمای نگهداری و زمان نگهداری گل زعفران بر شاخص‌های شیمیایی کروسین، سافرانال و پیکروکروسین ...  بیشتر