با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
تعیین مکان‌های مناسب کشت زعفران در شهرستان تربت حیدریه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی

مهدیه رشید سرخ بادی؛ علی شهیدی؛ عباس خاشعی سیوکی

دوره 3، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 261-272

https://doi.org/10.22048/jsat.2016.11900

چکیده
  شهرستان تربت‌حیدریه واقع در استان خراسان رضوی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان مطرح می‌باشد. با توجه به تأثیر عوامل محیطی گوناگون بر رشد و عملکرد محصول زعفران، فرآیند سنجش تناسب اراضی برای کشت آن مستلزم استفاده از اطلاعات جامع و متنوع مکانی و توصیفی است. در این تحقیق ابتدا شرایط کشت زعفران مورد مطالعه دقیق قرارگرفت ...  بیشتر

کشاورزی و علوم پایه
امکان سنجی نواحی مستعد کشت زعفران در دشت کاشمر با استفاده از GIS

سید امیر محمد علـوی زاده؛ علی منظم اسماعیل پور؛ محمود حسین زاده کرمانی

دوره 1، شماره 1 ، آذر 1392، ، صفحه 71-95

https://doi.org/10.22048/jsat.2013.4812

چکیده
  زعفران به‌عنوان گران‌بهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان از جمله گیاهانی است که با توجه به مقاومت خود در برابر خشکی نقش قابل توجهی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مناطق خشک و نیمه خشک خراسان جنوبی و رضوی پیدا کرده است. هدف اصلی این مطالعه، تعیین نواحی مستعد کشت زعفران با توجه به برخی متغیرهای اصلی مؤثر در آن می‌باشد. داده‌های اقلیمی مورد ...  بیشتر