کشاورزی و علوم پایه
سمیه حیدری؛ مریم خلیلی
چکیده
اصلیترین عامل ایجاد قدرت رنگی در زعفران ترکیبی به نام کروسین به فرمول شیمیایی C44H64O24 است. کروسین یکی از چند کاروتنویید محدود موجود در طبیعت است که بهآسانی در آب حل میشود. این حلالیت یکی از دلایل کاربرد وسیع آن بهعنوان رنگ دهنده در مواد غذایی و دارویی نسبت به سایر کاروتنوییدها میباشد. قدرت رنگی زعفران یکی از پارامترهای عمده تعیین ...
بیشتر
اصلیترین عامل ایجاد قدرت رنگی در زعفران ترکیبی به نام کروسین به فرمول شیمیایی C44H64O24 است. کروسین یکی از چند کاروتنویید محدود موجود در طبیعت است که بهآسانی در آب حل میشود. این حلالیت یکی از دلایل کاربرد وسیع آن بهعنوان رنگ دهنده در مواد غذایی و دارویی نسبت به سایر کاروتنوییدها میباشد. قدرت رنگی زعفران یکی از پارامترهای عمده تعیین کننده کیفیت زعفران میباشد که با اندازهگیری میزان کروسین موجود در آن مورد ارزیابی قرار میگیرد. روش میکرو استخراج مورد استفاده در این تحقیق از جدیدترین و سادهترین روشهای میکرو استخراج است که میتواند با موفقیت برای پیش تغلیظ و جداسازی کروسین در نمونه زعفران بکار رود. سرعت، ارزانی و آنالیز آسان در طیف سنجی UV-Vis مورد استفاده در اندازهگیری کروسین نسبت به سایر روشهای اندازهگیری، از مزایای این روش است. بررسیها نشانداد که نوع و حجم حلال پخشی و حلال استخراج در بازده استخراج تأثیر بسزایی دارد. در این پژوهش از استون به عنوان حلال پخشی و دیکلرومتان به عنوان حلال استخراج استفاده شد. تحت شرایط بهینه، منحنی کالیبراسیون در دامنه 00001/0-15/0 میکروگرم بر میلیلیتر خطی بوده و حد تشخیص روش 000008/0 میکروگرم بر میلیلیتر است. روش پیشنهادی تحت شرایط بهینه برای اندازهگیری کروسین نمونههای زعفران مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و درصد بازیابی بسیار خوبی با خطای کم محاسبه شده است.
کشاورزی و علوم پایه
سمیه حیدری
چکیده
در این پژوهش از روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور – اسپکتروفتومتری UV- Vis بهمنظور استخراج و اندازه گیری آلاینده کادمیوم در نمونههای زعفران استفاده شد. اتانول به عنوان حلال پخشی، 1- آندکانول به عنوان حلال استخراج و استون بهعنوان حلال رقیق کننده استفاده گردید. بررسی ها نشان داد که نوع و حجم حلال پخشی، ...
بیشتر
در این پژوهش از روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور – اسپکتروفتومتری UV- Vis بهمنظور استخراج و اندازه گیری آلاینده کادمیوم در نمونههای زعفران استفاده شد. اتانول به عنوان حلال پخشی، 1- آندکانول به عنوان حلال استخراج و استون بهعنوان حلال رقیق کننده استفاده گردید. بررسی ها نشان داد که نوع و حجم حلال پخشی، حلال استخراج و حلال رقیق کننده در راندمان استخراج تاثیر بهسزایی دارد. تحت شرایط بهینه، حد تشخیص 0005/0 میکروگرم بر میلی لیتر بهدست آمد. نمونههای زعفران تربت حیدریه، قائنات و باخرز با روش پیشنهادی مورد تجزیه قرار گرفت و درصد بازیابی برای نمونه های زعفران آلوده شده با 1/0 میکروگرم بر میلی لیتر از کادمیوم بهدست آمد.