با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
بررسی مواد معدنی در پرچم، گلبرگ و خامه زعفران

جواد فیضی؛ مسلم جهانی؛ الهه مرادی؛ سیما احمدی

دوره 10، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 215-225

https://doi.org/10.22048/jsat.2022.339834.1459

چکیده
  یکی از روش­های مدیریتی نوین به منظور کاهش هزینه و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست استفاده از پسماندهای حاصل از کشاورزی است. نظر به اهمیت ترکیبات فلزی در سلامتی مصرف کنندگان و نقش تعیین کننده آن در پیشنهاد نواحی کشت مناسب برای توسعه مصارف خوراکی اجزای مختلف گل زعفران در ایران، سنجش مواد معدنی و عناصر فلزی مفید تغذیه­ای و باقیمانده ...  بیشتر

سایر موضوعات مرتبط با زعفران
مکان‌یابی و تشخیص گل زعفران با استفاده از تکنیک‌های پردازش تصویر

مصطفی دهباشی؛ امیر رجایی؛ حسین کاردان مقدم

دوره 10، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 227-260

https://doi.org/10.22048/jsat.2022.290185.1427

چکیده
   زعفران یکی از با ارزش­ترین گیاهان زراعی موجود در روی کره زمین می­باشد، که این گیاه به عنوان گران­ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی کشور ایران دارد. یکی از مشکلاتی که در تولید این گیاه وجود دارد، برداشت به موقع آن از روی زمین و جداسازی کلاله (شاخه) های قرمز زعفران از بقیه قسمت­های ...  بیشتر