با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
اثرات دگرآسیبی و ضد قارچی عصاره آبی اندام های زعفران (Crocus sativus) بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاه‌چه خاکشیر تلخ (Sisymbrium irio) و رشد قارچ فوزاریوم (Fusarium solani)

زهرا توکلی؛ مهدی جهانی؛ حسین حمامی

دوره 11، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 321-341

https://doi.org/10.22048/jsat.2023.409228.1499

چکیده
  با هدف ارزیابی خاصیت دگرآسیبی و قارچ‌کشی عصاره برگ و بنه زعفران بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشدی علف‌هرز خاکشیر تلخ و قارچ فوزاریوم سولانی آزمایش‌های مستقل به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ًتصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1401 انجام شد. عامل اول آزمایش دگرآسیبی شامل دو نوع اندام زعفران (برگ و بنه) و عامل ...  بیشتر

کشاورزی و علوم پایه
شناسایی برخی از قارچ های عامل پوسیدگی بنه زعفران و کنترل آن‌ها

آیت اله سعیدی زاده

دوره 2، شماره 3 ، آبان 1393، ، صفحه 205-213

https://doi.org/10.22048/jsat.2014.7864

چکیده
  جهت شناسایی عوامل قارچی پوسیدگی بنه زعفران و کنترل آن‌ها، از مزارع و محل‌های نگهداری بنه، واقع در بشرویه از توابع استان خراسان جنوبی، نمونه‌برداری صورت گرفت. پس از کشت بافت‌های آلوده، گونه‌های قارچیPenicillium digitatum، Aspergillus nigerو Rhizopus stoloniferجداسازی و شناسایی گردید. جهت کنترل این بیمارگرها از چهار غلظت از سوسپانسیون باکتری Pseudomonas fluorescens ...  بیشتر