با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
اثرات دگرآسیبی و ضد قارچی عصاره آبی اندام های زعفران (Crocus sativus) بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاه‌چه خاکشیر تلخ (Sisymbrium irio) و رشد قارچ فوزاریوم (Fusarium solani)

زهرا توکلی؛ مهدی جهانی؛ حسین حمامی

دوره 11، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 321-341

https://doi.org/10.22048/jsat.2023.409228.1499

چکیده
  با هدف ارزیابی خاصیت دگرآسیبی و قارچ‌کشی عصاره برگ و بنه زعفران بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشدی علف‌هرز خاکشیر تلخ و قارچ فوزاریوم سولانی آزمایش‌های مستقل به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ًتصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1401 انجام شد. عامل اول آزمایش دگرآسیبی شامل دو نوع اندام زعفران (برگ و بنه) و عامل ...  بیشتر

سایر موضوعات مرتبط با زعفران
اولین گزارش بیماری پوسیدگی بنه زعفران وحشی ناشی از Fusarium oxysporum در ایران

قاسم نجاری؛ خشنود نوراللهی؛ مریم پیری

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 119-123

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.59518.1185

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) مهم­ترین گیاه در جهان است که از کلاله آن به دلیل داشتن مواد رنگی و مواد معطر در طباخی، قنادی و تولید داروها استفاده می­شود. بیماری پوسیدگی بنه زعفران یکی از بیماری‌های مهم زعفران در ایران می‌باشد. به‌منظور شناسایی عوامل پژمردگی و پوسیدگی بنه زعفران وحشی، به‌صورت تصادفی از گیاهان دارای علائم زردی و پژمردگی در ...  بیشتر