کشاورزی و علوم پایه
سعیده مداحی؛ مهدی پارسا؛ مرتضی گلدانی؛ محمد کافی
چکیده
به منظور بررسی تأثیر کود شیمایی و کودهای آلی بههمراه مصرف میکروارگانیسمهای مؤثر (EM) بر خصوصیات بنهی زعفران، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و 16 تیمار در شهر ریوش اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل 1-کود شیمایی (حاوی 12 درصد ازت از منبع اوره و نیترات، 8 درصد فسفر، 4 درصد پتاسیم و کلاتهای آهن، ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر کود شیمایی و کودهای آلی بههمراه مصرف میکروارگانیسمهای مؤثر (EM) بر خصوصیات بنهی زعفران، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و 16 تیمار در شهر ریوش اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل 1-کود شیمایی (حاوی 12 درصد ازت از منبع اوره و نیترات، 8 درصد فسفر، 4 درصد پتاسیم و کلاتهای آهن، روی، منگنز و مس) 2- کود دامی 40 تن در هکتار 3- کود دامی 40 تن در هکتار+ EM 4- کود دامی 80 تن در هکتار 5- کود دامی 80 تن در هکتار+EM 6- ورمیکمپوست 10 تن در هکتار 7- ورمیکمپوست 10 تن در هکتار+EM 8- ورمیکمپوست 15 تن در هکتار 9- ورمیکمپوست 15 تن در هکتار+EM 10- ورمیکمپوست 20 تن در هکتار 11- ورمیکمپوست 20 تن در هکتار+EM 12- ورمیواش 13- ورمیواش+EM 14- کود دامی 40 تن در هکتار+ورمیواش 15- کود دامی 40 تن در هکتار+ ورمیواش+EM و 16- شاهد (عدم مصرف کود) بود.نتایج تجزیه واریانس حاکی از اثرات معنیدار تیمارهای کودی بر صفات مورد بررسی زعفران به استثنای تعداد کل بنههای دختری بود.بر اساس نتایج آزمایش، بیشترین افزایش در عملکرد کل بنههای دختری (715 گرم در مترمربع)، تعداد بنههای دختری بیشتر از 8 گرم (57 بنه در مترمربع)، در نتیجهی کاربرد کود شیمیایی حاصل شد که این تأثیر با اثر کود دامی 40 تن در هکتار+ورمیواش+EM برابری کرد. بر اساس نتایج مقایسات گروهی کاربرد EM همراه با ورمیکمپوست و کود دامی نسبت به مصرف ورمیکمپوست و کود دامی به تنهایی بهطور معنیداری باعث کاهش صفات مورد بررسی زعفران شد.