• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
شماره شماره 4
زمستان 1395
شماره شماره 3
پاییز 1395
شماره SUPPLEMENT
پاییز 1395، صفحه 1-100
شماره شماره 2
تابستان 1395، صفحه 85-185
شماره شماره 1
بهار 1395، صفحه 1-84
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
حسین پورآزاد, نورالدین, نعمت زاده, قربانعلی, جولیانو, جووانی, رنجبر, غلامعلی, یامچی, احد. (1395). شناسایی ایزومرهای آپوکاروتنوئید کروسین و کروستین موجود در عصاره خام زعفران (Crocus Sativus) از طریق کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی جرمی. نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 4(4), 291-300. doi: 10.22048/jsat.2016.38670
نورالدین حسین پورآزاد; قربانعلی نعمت زاده; جووانی جولیانو; غلامعلی رنجبر; احد یامچی. "شناسایی ایزومرهای آپوکاروتنوئید کروسین و کروستین موجود در عصاره خام زعفران (Crocus Sativus) از طریق کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی جرمی". نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 4, 4, 1395, 291-300. doi: 10.22048/jsat.2016.38670
حسین پورآزاد, نورالدین, نعمت زاده, قربانعلی, جولیانو, جووانی, رنجبر, غلامعلی, یامچی, احد. (1395). 'شناسایی ایزومرهای آپوکاروتنوئید کروسین و کروستین موجود در عصاره خام زعفران (Crocus Sativus) از طریق کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی جرمی', نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 4(4), pp. 291-300. doi: 10.22048/jsat.2016.38670
حسین پورآزاد, نورالدین, نعمت زاده, قربانعلی, جولیانو, جووانی, رنجبر, غلامعلی, یامچی, احد. شناسایی ایزومرهای آپوکاروتنوئید کروسین و کروستین موجود در عصاره خام زعفران (Crocus Sativus) از طریق کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی جرمی. نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1395; 4(4): 291-300. doi: 10.22048/jsat.2016.38670

شناسایی ایزومرهای آپوکاروتنوئید کروسین و کروستین موجود در عصاره خام زعفران (Crocus Sativus) از طریق کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی جرمی

مقاله 4، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 14، زمستان 1395، صفحه 291-300  XML اصل مقاله (954 K)
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22048/jsat.2016.38670
نویسندگان
نورالدین حسین پورآزاد 1؛ قربانعلی نعمت زاده2؛ جووانی جولیانو3؛ غلامعلی رنجبر2؛ احد یامچی4
1استادیار گروه اصلاح نباتات، مهندسی ژنتیک، دانشکده کشاورزی مشگین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی.
2استاد گروه اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
3استاد گروه بیوتکنولوژی، آژانس ملی تکنولوژی‌های نو ایتالیا (ENEA)
4استادیار ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک، گروه اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده
از مهمترین متابولیت‌ها در زعفران آپوکاروتنوئیدهای کروستین و کروسین می باشند. رنگ زعفران بطور عمده به میزان و کیفیت حضور ماده کروسین بستگی دارد که خود فرم استری گلیکوزیله شده ماده کروستین توسط آنزیم گلیکوزیل ترانسفراز می باشد. در این مطالعه به جداسازی و شناسایی این متابولیت‌ها در عصاره متانولی و کلرفرمی کلاله زعفران در مرحله گرده افشانی با دستگاه کروماتوگرافی مایع مجهز به طیف سنجی‌ جرمی (LC-APCI-MS) پرداخته شده است. شناسایی ایزومرهای سیس و ترانس آپوکاروتنوئیدهای کروسین و کروستین بر اساس سه مولفه طیف جرمی این ترکیبات در فاز یون منفی، زمان بازداری و دامنه جذبی آنها صورت پذیرفت. تغییر این پارامترها در شناسایی ایزومرهای کروسین بر اساس موقعیت اتصال واحدهای UDP-‌گلوگز و جنتیوبیوزیل به آپوکاروتنوئید کروستین و هم چنین تعداد این واحدهای اتصال یافته به این ترکیب امکان شناسایی فرم‌های مختلف کروسین را میسر می سازد. از تعداد 9 ترکیب شناسایی شده دو ترکیب مربوط به متابولیت‌های پیکروکروسین و کروستین و بقیه به عنوان ایزومرهای سیس و ترانس کروسین ها شناسایی شدند. فرم‌های مختلف شناسایی شده کروسین‌ها که از جمله ترکیبات مهم قطبی گروه متابولیت‌های کاروتنوئیدی در کلاله زعفران می باشند به فرم استرهای کروستین -گلوکز (بتا دی گلوکوپیرانوزیل) و جنتیوبیوز (بتا دی گلوکوپیرانوزیل دی گلوکز) شناسایی گردیدند. هم چنین یونهای شارژ مضاعف با توجه به تقارن بالای مولکولی تنها برای ایزومر ترانس کروسین-4 مشاهده گردید. دستگاه کروماتوگرافی استفاده شده در این تحقیق ابزاری قدرتمند برای بررسی ترکیبات موجود در منابع گیاهی هم چون زعفران بوده که استفاده از روش APCI-MS در فاز یون منفی امکان تفکیک و شناسایی دقیق انواع مختلف فرم‌های استری ایزومرهای کروسین را عمدتا بر پایه تشخیص یون‌های مرتبط با قطعات حاصل از کاهش واحدهای گلوکوزیل یا جنتیوبیوزیل و هم چنین قطعات حاصل از شکست‌های مولکولی، امکانپذیر می سازد.
کلیدواژه‌ها
زعفران؛ متابولیت؛ کروستین؛ کروسین؛ طیف سنجی جرمی
موضوعات
فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
عنوان مقاله [English]
Identification of Apo- Carotenoids' Crocin and Crocetin Isomers in Saffron Crude Extracts by HPLC Coupled to Atmospheric Pressure Chemical Ionization and High Resolution Orbitrap Mass Spectrometry
نویسندگان [English]
Noraddin Hosseinpour azad1؛ Ghorban Ali Nematzadeh2؛ Giovanni Giuliano3؛ Gholam Ali Ranjbar2؛ Ahad Yamchi4
1Assist. Prof. of Planr breeding-Genetic Engineering, Meshkinshahr Faculty of Agriculture, University of Mohaghegh Ardabili, Meshkinshahr, Iran.
2Academic member at Department of Plant Breeding, Sari University of Agriculture, Sari, Iran
3Prof., Plant Biology, Department of Biotechnology, Italian National Agency for New Technologies, Rome, Italy.
4Assist. Prof. of Genetic Engineering and Molecular Genetics,Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources Golestan, Gorgan, Iran,
چکیده [English]
The main metabolites in saffron are the Apo- carotenoids’ Crocin and Crocetin. Color intensity and quality of saffron mostly depend on the presence of Crocins that are glycosylated steric form of Crocetin by glycosyltransferase enzyme. The aim of this study is the characterization of these metabolites in methanolic and chloroformic extracts of saffron stigmas during anthesis stage by LC-APCI-MS. Identification of cis and trans isomers of Crocin and Crocetin was done by three parameters such as mass spectra registered in the negative ion mode, retention time and absorption ratio related to each metabolites. The variability of these parameters made it possible to detect the Crocins isomer with regard to the attached position and the number of UDP- glucose and Gentiobiosyl molecules to Crocetin structure. Crocins was the mainly detected components as there are polar components that are classified in the carotenoeids groups and the strified form of Crocetin Glucose (β-D-Glucopyranosyl) and Gentiobiose (β-D-Glucopyranosyl-D-Glucose). Also doubly charged ions were found for trans-isomers of Crocin-4, due to the high symmetry of their molecules. Based on the data gathered, the applied chromatograph Machin in this project is accurate and it is most sensitive tools to investigate about plants’ natural components like saffron, also the used APCI-MS in negative ions mode is the most efficient method to distinguish different steric forms of Crocin based on the ion’s fragments related to united reduction of glycosyl and gentiobiosyl as well as molecular fractions.
کلیدواژه‌ها [English]
saffron, Metabolite, Crocetin, crocin, mass spectrometry
مراجع

Caballero-Ortega, H., Pereda-Miranda, R., and Abdullaev, F.I. 2007. HPLC quantification of major active components from 11 different saffron (Crocus sativus L.) sources. Food Chemistry 100 (3): 1126–1131.

Carmona, M., Zalacain, A., Saa N., A.M., Novella, J.L., and Alonso, G.L. 2006. Crocetin esters, Picrocrocin and its related compounds present in Crocus sativus stigmas and gardenia jasminoides fruits. Tentative Identification of Seven New Compounds by LC-ESI-MS. Journal of Agricultural Food Chemistry 54: 973-979.

Casas-Catal´an, M.T., and Dom´enech-Carb´, O. 2005. Identificationofnatural dyes used in works of art by pyrolysis-gas chromatography/mass spectrometry combined with in situ trimethylsilylation. Analytical and Bioanalytical Chemistry 382: 259-268.

Dauria, M., Mauriello, G., Racioppi, R., and Rana, G.L. 2006. Use of SPME-GC–MS in the study of time evolution of the constituents of saffron aroma, modifications of the composition during storage. Journal of Chromatographic Science 44: 18–21.

Esmaeilian, Y., Galavi, M., Ramroudi, M., and Boojar, M.M.A. 2012. Diurnal variability of stigma compounds of saffron (Crocus sativus L.) at different harvest times. Annals of Biological Research journal 3 (3):1562-1568.

Fantini, E., Falcone, G., Frusciante, S., Giliberto, L., and Giuliano G. 2013. Dissection of tomato Lycopene biosynthesis through virus-Induced gene silencing. Plant Physiology 163: 986-998.

Fernandez, J.A., and Pandalai, S.G. 2004. Biology,

    biotechnology and biomedicine of saffron. Recent Research Developement Plant Science

   2: 127–159.

Goli, S.A.H., Mokhtari, F., and Rahimmalek, M. 2012. Phenolic Compounds and Antioxidant Activity from Saffron (Crocus sativus L.) Petal. Journal of Agricultural Science 4 (10).

Gomez-Gomez, L., Moraga, A.R., and Ahrazen, O. 2010. Understanding carotenoid metabolism in saffron stigmas, Unraveling aroma and color formation. Functional Plant Science 4: 56-63.

Kanakis, C.D., Daferera, D.J., Tarantilis, P.A., and Polissiou, M.G. 2004. Qualitative determination of volatile compounds and quantitative evaluation of safranal and 4-hydroxy-2, 6, 6-trimethyl-1-cyclohexene-1-carboxaldehyde (HTCC) in Greek saffron, Journal of Agricultural Food Chemistry 52: 4515–4521.

Tarantilis, P.A., Tsoupras, G., and Polissiou, M. 1995. Determination of saffron (Crocus sativus L.) components in crude plant extract using highperformance liquid chromatography-UV-visible photodiode-array detection-mass spectrometry. Journal of Chromatography 699: 107-117.

Lozano, P., Castellar, M.R., Simancas, M.J., and Iborra, J.L. 1999. A quantitative high-performance liquid chromatographic method to analyse commercial saffron (Crocus sativus L.) products. Journal of Chromatography 830: 477-483.

Jin, R.L., Qiao, Z.P., Zhou, S.D., Ye, Y.L., and Zhou, J.X. 1986. Investigation of saffron preparations by thin layer chromatography. Journal of Nanjing College of Pharmacy 17: 247.

Rubio, A., Rambla, J.L., Santoella, M., Gomez, M.D., Orzaez, D., Granell, A., and Gomez-Gomez, L. 2008. Cytosolic and plastoglobule targeted caroteniod dioxygenase from Crocus sativus are both involved in β-ionone release. Journal of Biology Chemistry 283: 24816-24825.

آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,106
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 662
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

 

نسخه‌برداری و استفاده از مقاله‌های این نشریه تابع قانون دسترسی آزاد Creative Commons Attribution 4 می‌باشد.

Saffron agronomy and technology site and its metadata are licensed under CC-BY-NC

Journal Management System. Designed by sinaweb.