• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
امینی فرد, محمد حسین, احمدی, فریده. (1396). ارزیابی اثر اسید فولویک و کود دامی بر مواد موثره و فعالیت ضد رادیکالی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L). نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, (), -. doi: 10.22048/jsat.2017.99009.1260
محمد حسین امینی فرد; فریده احمدی. "ارزیابی اثر اسید فولویک و کود دامی بر مواد موثره و فعالیت ضد رادیکالی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L)". نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, , , 1396, -. doi: 10.22048/jsat.2017.99009.1260
امینی فرد, محمد حسین, احمدی, فریده. (1396). 'ارزیابی اثر اسید فولویک و کود دامی بر مواد موثره و فعالیت ضد رادیکالی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L)', نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, (), pp. -. doi: 10.22048/jsat.2017.99009.1260
امینی فرد, محمد حسین, احمدی, فریده. ارزیابی اثر اسید فولویک و کود دامی بر مواد موثره و فعالیت ضد رادیکالی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L). نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1396; (): -. doi: 10.22048/jsat.2017.99009.1260

ارزیابی اثر اسید فولویک و کود دامی بر مواد موثره و فعالیت ضد رادیکالی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L)

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده ، انتشار آنلاین از تاریخ 21 دی 1396  XML
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22048/jsat.2017.99009.1260
نویسندگان
محمد حسین امینی فرد 1؛ فریده احمدی2
1عضو هیت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه بیرجند
2دانشجوی کارشناسی ارشد
چکیده
به منظور بررسی اثرات کود گاوی و اسید فولویک بر فعالیت آنتی‏اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار، در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال زراعی 1395- 1394 اجرا شد. فاکتورها شامل کود گاوی در چهار سطح (صفر، 10، 20 و 30 تن در هکتار) و اسید فولویک در سه سطح (صفر، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) با سه تکرار بودند. نتایج دوساله نشان داد که در سال اول اجرای آزمایش کود گاوی بر مواد مؤثره کلاله ( پیکروکروسین، کروسین و سافرانال) و در سال دوم بر فعالیت آنتی‏اکسیدانی گلبرگ (آنتوسیانین و فنول) و مواد مؤثره کلاله معنی‏دار شد. بیشترین مقدار سافرانال در سال اول در سطح 10 تن در هکتار کود گاوی به دست آمد. اسید فولویک نیز در دو سال آزمایش بر مواد مؤثره (کروسین و پیکروکروسین)، آنتوسیانین و فنول اثر معنی‏داری داشت. به طوریکه بیشترین میزان آنتوسیانین و فنول در هر دو سال در تیمار 5 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک و کمترین مقدار آنها در سطح شاهد مشاهده گردید. اثر متقابل کود گاوی و اسید فولویک نیز در دو سال بر مواد مؤثره کلاله و در سال دوم بر آنتوسیانین و فنول اثر معنی‏داری گذاشت. به طور کلی نتایج نشان داد،کود گاوی و اسید فولویک تاثیر مثبتی بر فعالیت آنتی‏اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران در این آزمایش داشت.
کلیدواژه‌ها
عملکرد کلاله؛ کروسین؛ آنتوسیانین؛ کود آلی
موضوعات
کشاورزی و علوم پایه
عنوان مقاله [English]
Effects of of fulvic acid and cow manure on stigma active components and petal Antiradical Activity of saffron (Crocus sativus L.)
نویسندگان [English]
faride ahmadi2؛
2Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Birjand, Iran
چکیده [English]
components of saffron were evaluated under field conditions. Treatments were four levels cow manure (0, 10, 20 and 30 t.ha-1) and three fulvic acid (0, 5 and 10 kg.ha-1). This experiment was carried out as factorial based on randomized completely block design with three replications in research farm of Birjand University, Iran, during cropping year 2015-2016. Results showed that cow manure improved the active ingredients of stigma (picrocrocin, safranal and crocin) in first year of study. Also, results showed that petal antioxidant compounds (total phenol and anthocyanin) and active ingredients of stigma were influenced by cow manure in second year of study. The highest safranal was obtained in plants treated with 10 t.ha-1 cow manure in first year of experiment. Results also showed that fulvic acid has a positive effect active ingredients of stigma (picrocrocin and crocin), anthocyanin and total phenol in two years of experiment and the highest rate of anthocyanin and total phenol were obtained with 5 kg.ha-1 fulvic acid while the lowest values were recorded in control. Application of different levels of cow manure and fulvic acid had a positive effect on the active ingredients of stigma in two years of experiment and anthocyanin and phenol in second year of study. Thus, results showed that cow manure and fulvic acid have significant impact on antioxidant compounds and active ingredients of saffron under field conditions.
کلیدواژه‌ها [English]
Organic Fertilizer, Yield stigma, crocin, anthocyanin
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 84
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

 

نسخه‌برداری و استفاده از مقاله‌های این نشریه تابع قانون دسترسی آزاد Creative Commons Attribution 4 می‌باشد.

Saffron agronomy and technology site and its metadata are licensed under CC-BY-NC

Journal Management System. Designed by sinaweb.