مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
واکنش خصوصیات کمی و کیفی گل زعفران به زمان قطع آخرین آبیاری و منابع مختلف کودی

انیس رضایی؛ حسن فیضی؛ روح الله مرادی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 3-25

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.104452.1267

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر زمان قطع آخرین آبیاری و منابع مختلف کودی بر ویژگی­های کمی و کیفی گل زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی به‌صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه‌ چهار ‌ساله تحقیقاتی جهاد کشاورزی واقع در روستای لاله‌زار، شهرستان بردسیر، استان کرمان در سال 95-1394 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل زمان قطع ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
بررسی خصوصیات کمی گل و بنه زعفران (.Crocus sativus L) تحت تاثیر سیستم‌های تغذیه آلی، ‏بیولوژیکی و شیمیایی در منطقه گناباد

محمدبهزاد امیری؛ یاسر اسماعیلیان

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 27-40

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.109086.1273

چکیده
  به منظور ارزیابی واکنش گیاه زعفران به کودهای مختلف دامی، زیستی و شیمیایی آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح ‏بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی گناباد طی سال های زراعی 95-1394 و 96-1395 صورت گرفت. ‏عامل اصلی بصورت کاربرد کود گاوی به میزان 60 تن در هکتار و عدم مصرف کود و عامل فرعی متشکل از تیمارهای: شاهد ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تأثیر پرایمینگ بنه با اسید سالیسیلیک و وزن بنه مادری بر گلدهی و خصوصیات کیفی کلاله زعفران

شیرین انصاریان مهابادی؛ ایرج اله دادی؛ مجید قربانی جاوید؛ الیاس سلطانی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 41-53

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.96404.1254

چکیده
  اسید سالیسیلیک یکی از هورمون های گیاهی است که نقش محوری در تنظیم رشد و فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاهان ایفا می‌کند. به منظور مطالعه تأثیر هورمون اسید سالیسیلیک و وزن بنه مادری بر گل دهی زعفران، آزمایشی در سال 96- 95 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی زعفران پردیس ابوریحان دانشگاه تهران انجام ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تأثیر سطوح مختلف عمق کاشت و مقادیر مختلف بنه بر عملکرد گل و بنه زعفران (.Crocus sativus L)

فاطمه معلم بنهنگی؛ پرویز رضوانی مقدم؛ قربانعلی اسدی؛ سرور خرم دل

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 55-67

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.85800.1232

چکیده
  به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف عمق کاشت و مقادیر مختلف بنه بر عملکرد گل و بنه زعفران، آزمایشی در سال زراعی 94-1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‏های کامل تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل مقادیر مختلف بنه برای کاشت در چهار سطح 7، 8، 9 و 10 تن بنه در هکتار و عمق کاشت بنه ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی زیست فناوری، ژنتیک و اصلاح نباتات
مقایسه عملکرد ابزارهای سرهم‌بندی ترنسکریپتوم در گیاه زعفران زراعی (.Crocus sativus L)

مریم واحدی؛ سید علیرضا سلامی؛ مجید شکرپور؛ حسن رضادوست

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 69-80

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.87859.1235

چکیده
  زعفران گیاه دارویی و ادویه‌ای ارزشمند متعلق به خانواده زنبق و به‌عنوان منبع غنی از آپوکاروتنوئیدها در جهان محسوب می‌شود. به دلیل سایز بزرگ و پیچیدگی ژنوم زعفران توالی‌یابی آن به‌عنوان چالش مطرح است. با ظهور تکنیک‌های توالی‌یابی نسل بعد، توالی‌یابی RNA به‌عنوان منبع غنی مطالعات بیولوژیکی توسعه یافته ‌است. سرهم‌بندی ترنسکریپتوم­ها­ ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
بررسی تأثیر فرآیند خشک ‌کردن بر ویژگی های رنگی گلبرگ زعفران با استفاده از ماشین بینایی

صدیقه کسعلی؛ سعید مینایی؛ مهدی عیاری

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 81-91

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.91656.1241

چکیده
  خشک کردن یکى از روش‌هاى رایج براى افزایش ماندگارى گیاهان دارویی و محصولات کشاورزى است. در این پژوهش، فرآیند خشک کردن گلبرگ‌های زعفران با خشک کن هوای داغ لایه نازک در پنج سطح دمای 40، 60، 80، 100 و 120 درجه سلسیوس و سه سرعت هوای 5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه و تأثیرات آن‌ها بر پارامتر‌های رنگی (مقادیر G ,R و B) مورد بررسی قرار گرفت. به کمک سامانه ماشین ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
ارزیابی کیفی، کمی و اقتصادی تناسب اراضی جلگه رخ شهرستان تربت‌حیدریه جهت کشت گندم و زعفران

مهدی عباس زاده؛ امیر سالاری؛ حمید روحانی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 93-109

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.87421.1233

چکیده
  شناخت منابع سرزمین به‌منظور استفاده بهینه از آن و متناسب با توان تولید هر زمین، گام مهمی در دستیابی به توسعه پایدار با حفظ نظام اکولوژیکی به‌شمار می رود. هدف از این مطالعه تعیین تناسب کیفی، کمی و اقتصادی اراضی تربت حیدریه (جلگه رخ) خراسان رضوی برای محصولات گندم (Triticum aestivum) و زعفران (Crocus sativus) می‌باشد. بدین منظور مشخصات اقلیمی و خصوصیات ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
بررسی سیاست توسعه کشت زعفران در راستای کاهش مصرف آب در دشت مشهد

مرتضی اشرفی؛ محمود هوشمند؛ محمد رضا لطفعلی پور؛ کامران داوری

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 111-123

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.92655.1247

چکیده
  دشت مشهد در استان خراسان رضوی و جزو دشت‌های ممنوعه و ممنوعه‌ی بحرانی است. با عنایت به اینکه در اثر بهره‌برداری‌های بی‌رویه و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی، سـطح آب زیرزمینـی در آن بـه تدریج پایین رفته و با کسری مخزن مواجه شدهاست ، انتخاب استراتژی‌های مناسب برای کاهش مصرف آب در این دشت ضروری است. سیاست‌های متنوعی برای کاهش مصرف آب ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
اثر شوک درآمدهای نفتی بر صادرات زعفران ایران

سید حسین محمدزاده؛ علیرضا کرباسی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1398، صفحه 125-136

https://doi.org/10.22048/jsat.2018.44171.1128

چکیده
  درآمدهای نفتی نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد. درطی سال­های گذشته، به­طور متوسط 60% درآمد دولت و 80% درآمد صادرات ایران از نفت­وگاز بوده است. از دیگرسوی ایران به­عنوان بزرگ­ترین صادرکننده زعفران بخش قابل توجهی از ارزش صادراتی جهانی این محصول را به خود اختصاص داده است. با توجه به تأثیر­گذاری درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران به عنوان ...  بیشتر