مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
بررسی روابط منبع و مخزن در زعفران با استفاده از ضرایب همبستگی در سطوح مختلف آبیاری و تغذیه

محمود غلامی؛ محمد کافی؛ حمیدرضا خزاعی

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 195-210

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.51480.1156

چکیده
  به‌منظور بررسی رابطه منبع و مخزن بین برگ و بنه زعفران، آزمایشی به‌صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال‌های 1392و 1393 در یک مزرعه آزمایشی واقع در شهرستان اشکذر یزد به اجرا درآمد. در این آزمایش سطوح آبیاری شامل 100%، 75% و 50% نیاز آبی و تیمار مدیریت کودی شامل شاهد، 10 تن در هکتار کود دامی یا ورمی‌کمپوست به‌صورت توزیع روی ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی
بررسی ساختار جوامع و تنوع گونه‌ای علف‌های هرز در مزارع زعفران خراسان

سرور خرم دل؛ پرویز رضوانی مقدم؛ عبداله ملافیلابی؛ سحر ولی زاده

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 211-229

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.47168.1139

چکیده
  پوشش­های گیاهی علف­های هرز در بوم­نظام­های زراعی از تعداد زیادی گونه تشکیل شده­اند که در واکنش به عملیات زراعی ظهور پیدا کرده­اند. به منظور بررسی ساختار جوامع و تنوع گونه­ای علف­های هرز مزارع زعفران استان خراسان، جمعیت علف­های هرز در هفت شهرستان (شامل مشهد، نیشابور، گناباد، تربت­جام، تربت­حیدریه، بیرجند و قائن) ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی زیست فناوری، ژنتیک و اصلاح نباتات
بررسی تاثیر برخی تیمارهای هورمونی مختلف و نوع ریزنمونه بر کالوس‌زائی زعفران

خدیجه باقری؛ پژمان آزادی؛ میترا غلامی؛ مسعود میرمعصومی

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 231-239

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.36767.1120

چکیده
  زعفران زراعی علاوه بر اینکه گران‌ترین ادویه جهان است از نظر وجود متابولیت‌های داروئی مهم و متعدد نیز حائز اهمیت ویژه‌ای است. این گیاه تریپلوئید بوده و ایجاد بذر نمی‌کند. به دلیل عقیم بودن، موفقیت‌های کسب‌شده با روش‌های اصلاح سنتی بسیار اندک بوده است. ارائه یک دستورالعمل کالوس‌زائی کارآمد برای این گیاه از دو جهت مورد توجه است: ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
تولید سوخت سبز از ضایعات گیاه زعفران به روش هیدرولیز با اسید رقیق

علی آراسته نوده؛ حسین صحابی

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 241-253

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.46262.1132

چکیده
  در این تحقیق به‌منظور تولید شکر قابل تخمیر جهت تولید بیواتانول (سوخت سبز)، هیدرولیز اسید رقیق باقی­مانده گیاه زعفران به‌عنوان یک نمونه مواد لیگنوسلولزی بررسی شده است. ضایعات گیاه زعفران جمع­آوری شده ابتدا با آب مقطر شسته شده و در معرض هوا و نور ­خورشید خشک شده و توسط آسیاب دیسکی ارتعاشی تا 50 میکرومتر آسیاب و در پلاستیک­های ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی
تحلیل دقت و عدم قطعیت مدل شبکه‌ عصبی مصنوعی در پیش‌بینی عملکرد زعفران در خراسان جنوبی مبتنی بر داده‌های اقلیمی

حسین ریاحی؛ عباس خاشعی؛ اکرم سیفی

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 255-271

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.31901.1100

چکیده
  با توجه به حساسیت عملکرد زعفران و تأثیرپذیری آن از پارامترهای اقلیمی و خاصیت غیرخطی توابع عملکرد گیاهی، در این تحقیق پیش­بینی و تحلیل عدم­ قطعیت مدل شبکه عصبی مصنوعی در تخمین عملکرد زعفران انجام شد. بردار ورودی مدل از بین 37 مؤلفه مختلف، بر اساس استراتژی همبستگی و تحلیل تورم واریانس بهینه‌سازی شد و مدل با معماری 1-2-4-11 با تابع فعال‌سازی ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
واکاوی نقش محصولات استراتژیک در معیشت پایدار روستایی(مطالعه موردی: تولید زعفران در دهستان رشتخوار)

صادق اصغری لفمجانی؛ علی ایزدی

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 273-293

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.46917.1135

چکیده
  محصول زعفران به‌عنوان گران‌ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، به دلایلی چون بهره‌وری بالای آب در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، اشتغال روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها، ارزش والای دارویی و ادویه­ای، سهولت نگهداری و حمل‌‌و‌نقل و از همه مهم‌تر درآمدزایی بالای آن نسبت به سایر محصولات کشاورزی، یک محصول کشاورزی قابل‌توجه ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
تدوین راهبردهای مدیریتی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه

فاطمه رستگاری پور؛ علیرضا کرباسی؛ احمد احمدیان

دوره 5، شماره 3 ، مهر 1396، صفحه 295-308

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.55398.1170

چکیده
  هدف از این پژوهش، طراحی برنامه­راهبردی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه به روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش افراد آگاه به وضعیت پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه بودند. نمونه­ آماری این تحقیق 40  نفر، شامل ریاست و معاون دانشگاه و پژوهشکده، کارکنان سازمان­های مرتبط، اساتید و پژوهشگران با سابقه بودند که به‌طور ...  بیشتر