با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
فراتحلیل پژوهش‌های زراعی زعفران (.Crocus sativus L) با تاکید بر مصرف کود‌های آلی و عملیات زراعی در ایران

محمود مختاری؛ علیرضا کوچکی؛ مهدی نصیری محلاتی

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 311-327

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.34691.1124

چکیده
  پژوهش‌های زراعی زعفران در رابطه با تأثیر کودهای آلی (دامی، زیستی و کمپوست) و عملیات زراعی (تراکم، روش، تاریخ و عمق کاشت) سابقه‌ای طولانی در ایران دارد. به دلیل پراکندگی و تفاوت‏های موجود در نتایج آزمایش‌های مختلف، در این بررسی از رهیافت فرا تحلیل استفاده شد. تعداد 47 مطالعه عملیات زراعی و 44 مطالعه کود‌های آلی از میان 202 مطالعه انتخاب ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تأثیر منابع مختلف کودهای هیومیکی، زیستی و نانو در سطوح مصرف کود نیتروژن بر عملکرد گل زعفران (.Crocus sativus L)

علی اصغر ارمک؛ حسن فیضی؛ مسعود علی پناه

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 329-344

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.61855.1193

چکیده
  این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر منابع مختلف کودهای هیومیکی، زیستی و نانو در سطوح مصرف کود نیتروژن بر عملکرد گل زعفران (Crocus sativus L.) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه تربت‌حیدریه واقع در زاوه در سال­زراعی 94-1393 به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح مصرف کود نیتروژن (صفر، ۲۵ و ۵۰ کیلوگرم در هکتار از منبع اوره) به‌عنوان عامل اصلی و مصرف منابع ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
اثر محلول‌پاشی نانو کودهای مختلف بر برخی صفات فیزیولوژیک زعفران (.Crocus sativus L)

مجید رستمی؛ معصومه ملکی؛ علیرضا عفتی

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 345-359

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.54127.1160

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر نانو کودهای مختلف بر برخی صفات فیزیولوژیک زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در دانشگاه ملایر در سال زراعی 94-1393 انجام شد. تیمار­های آزمایشی شامل نانو کودهای تک عنصره­ی آهن، منگنز، بُر، پتاسیم، روی و شاهد بودند که با غلظت دو در هزار و به­صورت محلول­پاشی جهت بهبود وضعیت ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
ساخت و ارزیابی دستگاه تک‌ساز ردیفی گل زعفران

حامد بخشی؛ محمد حسین عباسپور فرد؛ محمد حسین سعیدی راد؛ محمد حسین آق خانی؛ رقیه پورباقر

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 361-377

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.52095.1157

چکیده
  جداسازی کلاله از بقیه اجزای گل یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در فرآیند تولید زعفران تجاری می‌باشد. مراحل جداسازی ماشینی کلاله از یک توده گل زعفران شامل: الف) تک سازی گل‌ها، ب) ردیف‌کردن گل‌ها، ج) برش دم (قسمت اضافی) گل‌ها و د) جداکردن گلبرگ و پرچم می‌باشد. درواقع بدون تک­سازی و جدا کردن تک‌تک گل‌ها از هم، جداسازی ماشینی کلاله نمی‌تواند ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
طبقه‌بندی اقلیمی و تعیین مناطق مستعد کشت زعفران با استفاده از الگوریتم‌های داده‌کاوی در سطح استان خراسان رضوی

مهدی بشیری؛ علی ماروسی؛ امیر سالاری؛ محمد قدوسی

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 379-392

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.60768.1189

چکیده
  پیش­بینی عملکرد محصولات کشاورزی، نقش مهمی در برنامه­ریزی صادرات، واردات، خرید تضمینی، قیمت­گذاری، سود مطمئن و افزایش بهره­وری کشاورزی دارد. عملکرد محصولات، تابع پارامترهای متعددی از جمله اقلیم است. در این تحقیق، عملکرد زعفران در استان خراسان رضوی توسط الگوریتم‌های طبقه­بندی شامل شبکه­های عصبی مصنوعی، مدل‌های رگرسیونی، ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
ارزیابی عملکرد مدل هیبرید شبکه عصبی مصنوعی-ﺧﻮد ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺟﻤﻌﻲ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ ﻣﺘﺤﺮک (ARIMA-ANN) در پیش‌بینی صادرات زعفران ایران

محمد رضا کهنسال؛ امیرحسین توحیدی

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 393-405

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.34978.1114

چکیده
  زعفران ایران از لحاظ کمی و کیفی از جایگاه نمایانی در سطح بین­المللی برخوردار است و با بهره­گیری از ظرفیت موجود می­توان درآمدهای صادراتی حاصل از آن را به­طور قابل ‌ملاحظه‌ای افزایش داد. از سوی دیگر، پیش­بینی فروش بر اساس تجزیه ‌وتحلیل سری زمانی یک عنصر بسیار مهم در طراحی و اجرای استراتژی­های بازاریابی در عرصه­ی بین­المللی ...  بیشتر

مقاله علمی کوتاه فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
ویژگی‌های ضد میکروبی عصاره زعفران وحشی ( Crocus sativus var. haussknechtii Boiss. and Reut. ex Maw)

سید مقداد هاشمی؛ سید محمد معصومی؛ حمید رضا قاسم پور

دوره 5، شماره 4 ، دی 1396، صفحه 407-412

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.55499.1171

چکیده
     زعفران یکی از مهم­ترین گیاهان اقتصادی دنیا است که کاربرد دارویی فراوانی نیز دارد. سرده زعفران (Crocus L.) با حدود 90 گونه از تیره زنبقیان (Iridaceae) در نیمکره شمالی، به­ویژه غرب آسیا و ایران پراکندگی دارد. تحقیق حاضر به‌منظور بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره قسمت­های مختلف از زعفران مزروعی (C. sativus var. haussknechtii) از قبیل پوشش­بُنه، بُنه، ...  بیشتر