مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تأثیر پرایمینگ هورمونی و وزن بنه بر عملکرد گل و خصوصیات بنه‌های دختری زعفران در سال اول

مرجان سادات حسینی فرد؛ مجید قربانی جاوید؛ ایرج اله دادی؛ الیاس سلطانی

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 3-15

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.62317.1196

چکیده
  زعفران یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دارویی ایران است که نقش مهمی در صادرات غیرنفتی دارد. با وجود این‌که ایران بیش‌ترین سطح زیر کشت را دارا می‌باشد ولی میزان عملکرد آن در مقایسه با تولید جهانی اندک است. این پژوهش به‌منظور بررسی عملکرد گل و خصوصیات کمّی بنه­های دختری زعفران تحت تأثیر پرایمینگ تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی و دو ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
اثر کاربرد کمپوست و ترکیب کمپوست و بیوچار بر جرم مخصوص ظاهری خاک بستر کاشت و میزان ظهور و رشد اولیه گیاهچه اکوتیپ‌های زعفران

جلال قنبری؛ غلامرضا خواجویی نژاد

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 17-33

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.57414.1178

چکیده
  ظهور جوانه زعفران به فشردگی و ساختمان خاک حساس است. جرم مخصوص ظاهری خاک به عنوان مهم­ترین شاخص کیفیت فیزیکی خاک معرفی می­شود. بر این اساس این آزمایش با هدف بررسی اثر کاربرد کمپوست و کمپوست-بیوچار در بستر کاشت بر میزان ظهور و رشد اولیه گیاهچه اکوتیپ­های زعفران و ارتباط آن با جرم مخصوص ظاهری خاک انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل بسترهای ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تاثیر دگرآسیبی گیاه زعفران (.Crocus sativus L) برخصوصیات جوانه زنی و رشدگیاهچه جو وحشی (Hordeum spontaneum)و مرغ (Agropayron repense)

مهدی قسمتی؛ محمد حسین امینی فرد؛ معصومه عبدالهی؛ معصومه شاکری

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.54263.1163

چکیده
  به‌منظور بررسی خصوصیات جوانه‌زنی و رشد اولیه گیاهچه دو علف هرز جو وحشی (Hordeum spontaeum)  و مرغ (Agropayron repense) تحت تأثیر غلظت­های عصاره آبی بنه و برگ زعفران (.Crocus sativus L) دو آزمایش مجزا برای هریک از گونه‌ها به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند در سال 1394 انجام شد. تیمارهای آزمایش ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
تعیین قابلیت تصاویر ماهواره ای لندست 8 در تخمین سطح زیر کشت زعفران (نمونه موردی: شهرستان تربت حیدریه)

جلیل فرزادمهر؛ کاظم تباکی بجستانی

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.48518.1194

چکیده
  زعفران محصولی استراتژیک است و برآورد سطح زیرکشت و در نهایت برآورد میزان تولید آن در محدوده­های جغرافیایی خاص، لازمه برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های مقتضی جهت انجام مبادلات اقتصادی و تجاری می‌باشد. بنابراین، سرعت و دقت در این قبیل ارزیابی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده تکنیک‌های سنجش از دور، به دلیل فراهم آوردن داده‌های ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
بررسی بیماری‌زایی گونه Alternaria alternata روی برگ و کورم زعفران در آزمایشگاه و گلخانه

علی حسین نیا؛ عباس محمدی

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 61-72

https://doi.org/10.22048/jsat.2016.54452.1164

چکیده
  تولید زعفران، با ارزش‌ترین گیاه دارویی و ادویه‌ای شرق ایران، تحت تأثیر بیمارگرهای مختلفی قرار می‌گیرد. این تحقیق با هدف جداسازی، شناسایی و بررسی بیماری‌زایی جدایه‌های Alternaria alternata به‌عنوان عامل پوسیدگی کورم و برگ گیاه زعفران، در سال‌های 94-1393 با نمونه‌برداری از خاک و بافت‌های گیاهی نواحی مختلف دشت بیرجند صورت گرفت. جدایه‌های ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
ارزیابی اقتصادی خدمات و کارکردهای بوم‌نظام‌های تولید زعفران در استان خراسان رضوی

سرور خرم دل؛ پرویز رضوانی مقدم؛ افسانه امین غفوری

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 73-89

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.59190.1183

چکیده
  ارزش­گذاری خدمات بوم­­نظام­ها، مطلوب­ترین راهکار برای جلب توجه جامعه و سیاست­گزاران و تلاش در جهت حفظ و ارتقاء آن­ها می­باشد. این مطالعه با هدف برآورد ارزش اقتصادی خدمات و تبعات زیست­محیطی روش­های مدیریت در مزارع زعفران استان خراسان­رضوی در سال 1394 انجام شد. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه­ها در 75 مزرعه زعفران استخراج ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
بررسی عوامل مؤثر بر قیمت زعفران (کاربرد الگوی قیمت‌گذاری هدانیک و شبکه عصبی مصنوعی)

آرش دوراندیش؛ امیر حسین توحیدی؛ مونا موسوی

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 91-103

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.53102.1158

چکیده
  زعفران به عنوان محصولی کشاورزی ارزشمند در سطح ملی و بین­المللی، به شیوه­های مختلفی توسط مصرف­کنندگان ارزش‌گذاری می­شود و قیمتی که برای آن پرداخت می­شود به عوامل متعددی بستگی دارد. با شناسایی این عوامل می­توان زعفران را با قیمتی در بازار عرضه نمود که مطابق با ترجیحات مصرف­کننده باشد. لذا، هدف اصلی این مطالعه ارزیابی عوامل ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفران
شناخت اداراک و سازگاری زعفران کاران دشت کاشمر با تغییرات اقلیمی

مرتضی اسمعیل نژاد

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 105-117

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.78808.1218

چکیده
  تغییرات اقلیمی تأثیرات جدی بر جوامع و معیشت آنان در مناطق خشک دارد. بخش کشاورزی به دلیل تعاملات گسترده­ای که با محیط دارد، بیش­ترین تأثیر را از تغییرات آب و هوایی می‌پذیرد. تخریب محیط زیست و کاهش عملکرد محصول زعفران و تضعیف اقتصاد خانوار از جمله پیامدهای تغییرات آب و هوایی در دشت کاشمر می­باشد. این مطالعه به منظور سنجش ادراک زعفران­کاران ...  بیشتر

مقاله علمی کوتاه سایر موضوعات مرتبط با زعفران
اولین گزارش بیماری پوسیدگی بنه زعفران وحشی ناشی از Fusarium oxysporum در ایران

قاسم نجاری؛ خشنود نوراللهی؛ مریم پیری

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1397، صفحه 119-123

https://doi.org/10.22048/jsat.2017.59518.1185

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) مهم­ترین گیاه در جهان است که از کلاله آن به دلیل داشتن مواد رنگی و مواد معطر در طباخی، قنادی و تولید داروها استفاده می­شود. بیماری پوسیدگی بنه زعفران یکی از بیماری‌های مهم زعفران در ایران می‌باشد. به‌منظور شناسایی عوامل پژمردگی و پوسیدگی بنه زعفران وحشی، به‌صورت تصادفی از گیاهان دارای علائم زردی و پژمردگی در ...  بیشتر