مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
نقش اندازه بنه مادری و نوع کود بر کارایی مصرف نیتروژن در زعفران زراعی

علیرضا کوچکی؛ مهدی جمشید عینی؛ سید محمد سیدی

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 243-254

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8618

چکیده
  اندازه بنه مادری و مدیریت تغذیه، از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر میزان جذب نیتروژن در زعفران (Crocus sativus L.) می‌باشد. به‌منظور بررسی نقش کودهای دامی، شیمیایی و اندازه بنه مادری بر کارایی جذب و مصرف نیتروژن در زعفران، آزمایشی در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
اثر شخم حفاظتی و آبیاری تابستانه بر عملکرد گل و شاخص‌های کیفی زعفران (.Crocus sativus L)

حسن فیضی؛ عبداله ملافیلابی؛ حسین صحابی؛ احمد احمدیان

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 255-263

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8619

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر شخم حفاظتی و آبیاری تابستانه بر رشد و عملکرد زعفران، آزمایش مزرعه‌ای طی دو سال به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در منطقه زاوه شهرستان تربت حیدریه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل اجرای شخم (به دو صورت حفاظتی و شخم معمولی) و چهار زمان آبیاری تابستانه (15 تیرماه، 15 مردادماه، 15 تیر + 15 مردادماه ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
تأثیر تاریخ کاشت و اندازه بنه بر عملکرد گل و صفات فیزیولوژیک زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط آب و هوایی دشت ورامین

فاطمه قبادی؛ مجید قربانی جاوید؛ علی سروش‌زاده

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 265-276

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8620

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر تاریخ‌های مختلف کاشت و اندازه بنه‌ مادری بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی زعفران، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان- دانشگاه تهران واقع در دشت خشک ورامین در سال زراعی 93-1392 به اجرا درآمد. چهار تاریخ کاشت 20 خرداد، 16 شهریور، 5 مهر و 20 مهر و ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی اقتصاد و بازاریابی
واکاوی آثار و عوامل مؤثر بر گسترش الگوی کشت زعفران در شهرستان نیشابور مطالعه موردی: دهستان اسحق‌آباد

مجید حمزه ئی؛ خدیجه بوزرجمهری

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 277-288

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8621

چکیده
  انتخاب الگوی کشت مناسب به‌ویژه کشت محصولات دارای ارزش بالا نظیر زعفران، نشان می‌دهد که الگوی کشت این محصولات می‌تواند دستیابی به اهداف برنامه‌های توسعه روستایی را تسهیل کند. در سال‌های اخیر، کشت محصول زعفران در بخش‌هایی از شهرستان نیشابور همچون دهستان اسحق‌آباد، رشد قابل‌توجهی داشته، به‌نحوی‌که باعث تغییر الگوی کشت از پیاز ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایه
اثر تراکم کاشت و منابع کودهای آلی و شیمیایی بر جذب فسفر توسط بنه‌های دختری زعفران طی دوره رشد گیاه

حسن فیضی؛ سید محمد سیدی؛ حسین صحابی

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 289-301

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8622

چکیده
  جهت بررسی اثر تراکم کاشت و منابع کودهای آلی و شیمیایی بر روند تشکیل بنه‌های دختری زعفران و جذب فسفر توسط آن‌ها، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار در دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا درآمد. منابع مختلف کودی شامل تیمار شاهد (عدم مصرف کود)، کود شیمیایی (150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن + 75 کیلوگرم در ...  بیشتر

مقاله علمی پژوهشی فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
بررسی اثر جایگزینی قند گیاه استویا (Stevia rebaudiana) با ساکارز بر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی شربت رژیمی زعفران

ندا هاشمی؛ حدیثه ربیعی؛ حمید توکلی پور؛ سمانه گازرانی

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 303-310

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8623

چکیده
  امروزه تولید و استفاده از مواد غذایی و نوشیدنی های رژیمی و فراسودمند رو به فزونی گذاشته است.با توجه به اینکه کربوهیدراتها یکی از مهمترین منابع افزایش دهنده کالری می باشند، بسیاری از توجهات در صنعت غذا به کاهش استفاده از این منبع مهم و جایگزینی آن با شیرین کننده های بدون کالری یا کم کالری معطوف گردیده است. با توجه به اینکه، شیرین کننده ...  بیشتر

مقاله علمی کوتاه کشاورزی و علوم پایه
ارزیابی اثرات بافت خاک بر رشد و عملکرد زعفران (.Crocus sativus L)

مهسا اقحوانی شجری؛ پرویز رضوانی مقدم؛ علیرضا کوچکی؛ حمیدرضا فلاحی؛ رضا طاهرپور کلانتری

دوره 2، شماره 4 ، دی 1393، صفحه 311-322

http://dx.doi.org/10.22048/jsat.2015.8624

چکیده
  به‌منظور مطالعه اثرات بافت خاک بر عملکرد گل و بنه زعفران، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار در جعبه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- 100% خاک مزرعه + کود گاوی، 2-70% خاک مزرعه + 30% ماسه‌بادی، 3- 70% خاک مزرعه + 30% ماسه‌بادی + کود گاوی و 4- 70% ماسه‌بادی ...  بیشتر