با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
تعیین مکان‌های مناسب کشت زعفران در شهرستان تربت حیدریه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی

مهدیه رشید سرخ بادی؛ علی شهیدی؛ عباس خاشعی سیوکی

دوره 3، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 261-272

https://doi.org/10.22048/jsat.2016.11900

چکیده
  شهرستان تربت‌حیدریه واقع در استان خراسان رضوی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان مطرح می‌باشد. با توجه به تأثیر عوامل محیطی گوناگون بر رشد و عملکرد محصول زعفران، فرآیند سنجش تناسب اراضی برای کشت آن مستلزم استفاده از اطلاعات جامع و متنوع مکانی و توصیفی است. در این تحقیق ابتدا شرایط کشت زعفران مورد مطالعه دقیق قرارگرفت ...  بیشتر

کشاورزی و علوم پایه
ارزیابی عملکرد و شناسایی مناطق مستعد کشت زعفران (.Crocus sativus L) در استان خراسان رضوی بر اساس شاخص‌های دمایی

معین توسن؛ امین علیزاده؛ حسین انصاری؛ پرویز رضوانی مقدم

دوره 3، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22048/jsat.2014.9605

چکیده
  در بین محصولات کشاورزی، زعفران (Crocus sativus L.) ازجمله ارزشمند‌ترین محصولاتی است که با توجه به ویژگی‌های خاص خود، امکان گسترش تولید و صادرات آن وجود دارد. در بیشتر مناطق کشور به علت نیاز آبی کم این محصول و سازگاری مناسب آن با شرایط محیطی، امکان کشت این گیاه وجود دارد. لذا در سال ‌های اخیر سطح زیر کشت زعفران به‌ خصوص در استان خراسان رضوی ...  بیشتر