با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
بررسی تاریخی و اثر درازمدت عوامل اقلیمی بر تولید زعفران در استان خراسان رضوی

الهام عزیزی؛ شهین فارابی

دوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 137-161

https://doi.org/10.22048/jsat.2023.384206.1480

چکیده
  زعفران (Crocus sativus) با قدمتی دیرینه از دوره باستان تا دوره معاصر برای ایرانیان، کاربرد خوراکی و دارویی داشته است و عوامل متعددی بر میزان تولید آن در استان­های مختلف تأثیر گذار بوده است. به منظور بررسی روند سطح زیر کشت، تولید و عملکرد کلاله زعفران و همچنین اثر پارامترهای اقلیمی نظیر ارتفاع از سطح دریا، میانگین دما و میانگین بارش بر کشت ...  بیشتر

سایر موضوعات مرتبط با زعفران
ارزیابی تاثیر پارامترهای اقلیمی بر رفتار گلدهی و عملکرد زعفران(Crocus sativus L.) در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی

حسین صحابی؛ فاطمه معلم بنهنگی

دوره 9، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 357-373

https://doi.org/10.22048/jsat.2021.283088.1423

چکیده
  به منظور ارزیابی روند عملکرد زعفران و مطالعه رابطه نوسانات عملکرد زعفران با پارامترهای مختلف آب و هوایی پژوهشی در شهرستان‌های مشهد، تربت حیدریه، کاشمر، بیرجند و قائن طی 20 سال(از سال 1377-1397) طراحی و اجرا شد. بررسی داده‌های هواشناسی 20 سال گذشته نشان داد که در شهرهای مورد مطالعه به طور میانگین 33 درصد از میزان بارندگی کاسته و 5/0 درجه سانتیگراد ...  بیشتر

کشاورزی و علوم پایه
ارزیابی عملکرد و شناسایی مناطق مستعد کشت زعفران (.Crocus sativus L) در استان خراسان رضوی بر اساس شاخص‌های دمایی

معین توسن؛ امین علیزاده؛ حسین انصاری؛ پرویز رضوانی مقدم

دوره 3، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22048/jsat.2014.9605

چکیده
  در بین محصولات کشاورزی، زعفران (Crocus sativus L.) ازجمله ارزشمند‌ترین محصولاتی است که با توجه به ویژگی‌های خاص خود، امکان گسترش تولید و صادرات آن وجود دارد. در بیشتر مناطق کشور به علت نیاز آبی کم این محصول و سازگاری مناسب آن با شرایط محیطی، امکان کشت این گیاه وجود دارد. لذا در سال ‌های اخیر سطح زیر کشت زعفران به‌ خصوص در استان خراسان رضوی ...  بیشتر