TY - JOUR ID - 4813 TI - تاثیر حلال در پیش تغلیظ و اندازه گیری کادمیوم در نمونه های زعفران به روش میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور- اسپکتروفتومتری UV- Vis JO - زراعت و فناوری زعفران JA - JSAT LA - fa SN - 2383-1529 AU - حیدری, سمیه AD - دانشکده کشاورزی، بخش گیاهان دارویی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 1 SP - 96 EP - 115 KW - اندازه گیری اسپکتروفتومتری KW - زعفران KW - کادمیوم KW - میکرواستخراج DO - 10.22048/jsat.2013.4813 N2 - در این پژوهش از روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور – اسپکتروفتومتری UV- Vis به‌منظور استخراج و اندازه گیری آلاینده کادمیوم در نمونه‌های زعفران استفاده شد. اتانول به عنوان حلال پخشی، 1- آندکانول به عنوان حلال استخراج و استون به‌عنوان حلال رقیق کننده استفاده گردید. بررسی ها نشان داد که نوع و حجم حلال پخشی، حلال استخراج و حلال رقیق کننده در راندمان استخراج تاثیر به‌سزایی دارد. تحت شرایط بهینه، حد تشخیص 0005/0 میکروگرم بر میلی لیتر به‌دست آمد. نمونه‌های زعفران تربت حیدریه، قائنات و باخرز با روش پیشنهادی مورد تجزیه قرار گرفت و درصد بازیابی برای نمونه های زعفران آلوده شده با 1/0 میکروگرم بر میلی لیتر از کادمیوم به‌دست آمد.  UR - https://saffron.torbath.ac.ir/article_4813.html L1 - https://saffron.torbath.ac.ir/article_4813_a4dcce887f7423ad6460ca126a27fa15.pdf ER -