نوع مقاله : مقاله علمی پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم،دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران
2 استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
3 استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده
خشک کردن یکى از روشهاى رایج براى افزایش ماندگارى گیاهان دارویی و محصولات کشاورزى است. در این پژوهش، فرآیند خشک کردن گلبرگهای زعفران با خشک کن هوای داغ لایه نازک در پنج سطح دمای 40، 60، 80، 100 و 120 درجه سلسیوس و سه سرعت هوای 5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه و تأثیرات آنها بر پارامترهای رنگی (مقادیر G ,R و B) مورد بررسی قرار گرفت. به کمک سامانه ماشین بینایی، تصاویر رنگی از نمونههای خشک شده گلبرگ زعفران، دریافت و با استفاده از الگوریتمهای پردازش تصویر، مورد پردازش قرار گرفت. ویژگی-های رنگی (RGB) آنها نیز استخراج گردید. از سوی دیگر میزان آنتوسیانین به روش pH افتراقی و ویژگیهایL*a*b* نمونهها به منظور تعیین شرایط مناسب خشک کردن اندازهگیری شدند. دادههای حاصل با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل آمـاری قرار گرفتنـد. نتایج بررسی نشان داد بیشترین مقادیرRGB مربوط به محدوده دمای 80 تا 100 درجه سلسیوس است که نشان دهندهی بیشترین نسبت و شدت رنگهای قرمز، سبز و آبی میباشد. همچنین در این بازه دمایی بیشترین میزان آنتوسیانین (21/482 میلیگرم بر لیتر) و کمترین مقدار تغییرات رنگ (∆E) بدست آمد که مطلوبیت نسبی این بازه برای خشک کردن گلبرگهای زعفران را نشان میدهد.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Effect of the drying process on saffron petals color Features using the vision machine
نویسندگان [English]
- Sedigheh Kasali 1
- Saeed Minaei 2
- Mahdi Ayyari 3
1 MSc student, Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran
2 Professor of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran
3 Assistant Professor of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran
چکیده [English]
Iran is the largest producer of saffron and more than 90 percent of Iran's saffron is produced in Iran.Drying is one of the methods commonly used to increase the shelf life of medicinal plants and agricultural products. In this study, drying process of saffron petals with thin layer hot air dryer at five levels at 40, 60, 80, 100 and 120 ° C and three air flow of 0.5, 1 and 1.5 m/s and their impacts of on colored parameter (amounts R, G and B) have been studied. By using vision machine system, color images of the saffron dried petals were taken, and analyzed using image processing algorithms, Features colored (RGB) were also obtained. In addition, the anthocyanin content, (using differential pH method) and L*a*b* characteristics were measured in order to determine the proper drying conditions of the samples. The data were analyzed using factorial experiment based on randomized complete design. The results showed that maximum RGB values were at the temperature range of 80 to 100°C, representing the greatest ratio and intensity of red, green and blue colors. Also in this temperature range, the highest anthocyanin content (482.21mg/l) and lowest color changes (ΔE) were obtained which was a relative desirability of this range for drying saffron petals.
کلیدواژهها [English]
- Saffron
- color changes
- L * a * b *
- vision machine
- Anthocyanins