سایر موضوعات مرتبط با زعفران
بی بی مرضیه رضوی زاده؛ عبداله ملا فیلابی؛ علی فائزیان؛ نورا عربشاهی دلوئی
چکیده
اثر امواج صوتی بر پیاز زعفران در محیط کنترل شده و به روش هواکشت بر میزان گلدهی و تولید کلالهی زعفران بررسی گردید. امواج صوتی با تراز فشار صوت معادل 77 دسیبل و در مدت زمان15 دقیقه در روز به دو گروه از پیازهای زعفران القا شد. در گروه اول امواج صوتی با تک فرکانسهای 5/0، 1 و 2 کیلوهرتز و نیز یک نوع صوت موسیقی کلاسیک به پیازها در سه ...
بیشتر
اثر امواج صوتی بر پیاز زعفران در محیط کنترل شده و به روش هواکشت بر میزان گلدهی و تولید کلالهی زعفران بررسی گردید. امواج صوتی با تراز فشار صوت معادل 77 دسیبل و در مدت زمان15 دقیقه در روز به دو گروه از پیازهای زعفران القا شد. در گروه اول امواج صوتی با تک فرکانسهای 5/0، 1 و 2 کیلوهرتز و نیز یک نوع صوت موسیقی کلاسیک به پیازها در سه دوره مختلف گلانگیزی، گلدهی و کل دوره (گلانگیزی و گلدهی) القا شدند و در گروه دوم این آزمون بر روی پیازها تنها در دوره گلدهی و با تک فرکانسهای 4، 8، 12 و 16 کیلوهرتز انجام شد. همچنین، تأثیر مدت زمان صوتدهی در مدت زمانهای 15، 30 و 60 دقیقه در روز در فرکانس صوتی 16کیلوهرتز بر عملکرد پیاز بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که در گروه اول القای صوت تک فرکانسی منجر به تولید گل و نیز کلاله زعفران به میزان کمتر یا برابر با شاهد شد، اما این تفاوتها به استثنای تیمار با فرکانس 5/0 کیلوهرتز در دوره گلانگیزی در بقیه تیمارها معنیدار نبود (05/0P>). اعمال صوت موسیقی نیز در دورههای مختلف رشد پیاز سبب کاهش بازدهی گلدهی آن نسبت به شاهد گشت. در میان تیمارهای گروه دوم میانگین مقدار گل بدست آمده در فرکانسهای 4 و 8 کیلوهرتز بیشتر از نمونهی شاهد بود. در تیمار با فرکانس 4 کیلوهرتز که بیشترین مقدار گل و کلاله را تولید کرد میزان افزایش بازدهی گلدهی پیاز زعفران بیشتر از 0/4 درصد بود. همچنین افزایش مدت زمان صوتدهی از 15 دقیقه به 30 و 60 دقیقه در روز سبب افزایش معنیدار تعداد گل شد و بازدهی گلدهی پیاز زعفران در مدت زمانهای صوتدهی 30 و 60 دقیقه نسبت به شاهد به ترتیب 0/6 و 4/10 درصد افزایش یافت.
سودابه عین افشار؛ پروین شرایعی
چکیده
زعفران محصول منحصر به فرد ایران است و پیاز زعفران از جمله مواد جانبی تولید زعفران است که همه ساله در حجم بالایی در کشور تولید می شود لذا به منظور تولید مواد با ارزش افزوده بالا ازپیاز زعفران ضایعاتی، این تحقیق صورت گرفت. ابتدا پیاز زعفران به مقدار لازم تهیه، خشک و کاملا آسیاب گردید. عملیات استخراج عصاره با استفاده از حلال ( متانول ...
بیشتر
زعفران محصول منحصر به فرد ایران است و پیاز زعفران از جمله مواد جانبی تولید زعفران است که همه ساله در حجم بالایی در کشور تولید می شود لذا به منظور تولید مواد با ارزش افزوده بالا ازپیاز زعفران ضایعاتی، این تحقیق صورت گرفت. ابتدا پیاز زعفران به مقدار لازم تهیه، خشک و کاملا آسیاب گردید. عملیات استخراج عصاره با استفاده از حلال ( متانول 80%، اتانول 80% و آب) و دستگاه فراصوت (صوتدهی با شدت 100 درصد به مدت، 0، 20 و 40 دقیقه در دمای اتاق) انجام شد. سپس عصارههای حاصل، حلالزدایی و خشک شدند. در هر مورد حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC)، میزان ترکیبات فنلی، قدرت احیاکنندگی آهن III و قدرت گیرندگی رادیکال آزاد تعیین شدند. به منظور بررسی اثر مستقل ( نوع حلال، شدت فراصوت) و اثر متقابل (نوع حلال و شدت فراصوت) بر ترکیبات زیست فعال عصاره پیاز زعفران از طرح فاکتوریل 2متغیره با پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار استفاده شد و مقایسات میانگین به روش دانکن انجام شد. نتایج نشان دادند حلال اتانول با استخراج mg.ml-184/85 ترکیبات فنلی و دارا بودن بیشترین قدرت مهارکنندگی آهن (µmol.ml-174/594) و گیرندگی رادیکال (42/59 درصد) بود و فرایند فراصوت درشدت 100 درصد به مدت 40 دقیقه بالاترین میزان ترکیبات فنلی (mg.ml-1 23/82) را استخراج نمود.