• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
شماره شماره 2
زمستان 1392، صفحه 1-111
شماره شماره 1
پاییز 1392، صفحه 1-109
مشتاقی, نسرین, حمیدی, الهام, باقری, عبدالرضا, شریفی, احمد, همتی کاخکی, عباس. (1392). شناسایی برخی تقلبات زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگر مولکولی ITS. نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1(2), 29-38. doi: 10.22048/jsat.2014.4816
نسرین مشتاقی; الهام حمیدی; عبدالرضا باقری; احمد شریفی; عباس همتی کاخکی. "شناسایی برخی تقلبات زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگر مولکولی ITS". نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1, 2, 1392, 29-38. doi: 10.22048/jsat.2014.4816
مشتاقی, نسرین, حمیدی, الهام, باقری, عبدالرضا, شریفی, احمد, همتی کاخکی, عباس. (1392). 'شناسایی برخی تقلبات زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگر مولکولی ITS', نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1(2), pp. 29-38. doi: 10.22048/jsat.2014.4816
مشتاقی, نسرین, حمیدی, الهام, باقری, عبدالرضا, شریفی, احمد, همتی کاخکی, عباس. شناسایی برخی تقلبات زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگر مولکولی ITS. نشریه علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 1392; 1(2): 29-38. doi: 10.22048/jsat.2014.4816

شناسایی برخی تقلبات زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگر مولکولی ITS

مقاله 3، دوره 1، شماره 2، زمستان 1392، صفحه 29-38  XML اصل مقاله (333 K)
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22048/jsat.2014.4816
نویسندگان
نسرین مشتاقی 1؛ الهام حمیدی2؛ عبدالرضا باقری3؛ احمد شریفی4؛ عباس همتی کاخکی5
1استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2استاد پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه فردوسی مشهد
3دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4هیات علمی گروه بیوتکنولوژی گیاهان زینتی، جهاد دانشگاهی مشهد
5هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی
چکیده
زعفران (L. Crocus sativus) یکی از گران‌ترین ادویه‌های دارویی جهان است که تولید محدود و قیمت بالای آن باعث شده تا در این گیاه تقلبات زیادی صورت بگیرد، این تقلبات بیشتر شامل افزودن مواد گیاهی و شیمیایی مشابه زعفران می‌باشد. برای تعیین این تقلبات روش‌های مختلفی گسترش یافته است که بیشتر آنها براساس مشخصات مورفولوژیکی، آناتومی و آزمون‌های شیمیایی است. این مطالعه نشان دهنده ی یک روش نوین برای تعیین تقلبات زعفران بر اساس روش های مولکولی وابسته به واکنش زنجیره ای پلیمراز می باشد که در آن از نشان‌گر مولکولی  ITS-2 (Internaltranscrribed spacer -2) استفاده شده است. در این بررسی از یک آغازگر عمومی بر مبنای ناحیهS rDNA  8/5 و آغازگرهای اختصاصی برگشتی بر مبنای ناحیه ITS-2 در گونه‌های مختلف تقلبات گیاهی و غیر گیاهی نظیر کلاله انار، ذرت، گلرنگ، زردچوبه، فلفل قرمز خرد شده و همچنین گوشت گاو و شتر برای انجام واکنش زنجیره‌ای پلیمراز استفاده گردید. بعد از انجام واکنش، نوار مربوط به توالی ITS-2 در چندین نمونه گیاهی شامل ذرت، گلرنگ، انار، فلفل قرمز و زردچوبه‌ و همچنین گوشت گاو و شتر به‌عنوان تقلبات رایج زعفران، تکثیر شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از تمامی آغازگرها در قالب واکنش PCR چندگانه سبب تکثیر تمامی نوارهای مربوط به انواع تقلبات می‌شود. اگرچه اکثر نوارها در ژل آگارز 2 درصد مشاهده شدند و لکن استفاده از ژل پلی آکریل آمید20 درصد منجر به تفکیک بهتر نوارها بر روی ژل گردید. این روش کارایی لازم برای تشخیص تقلبات زعفران در سطح یک درصد وزنی از مخلوط تقلبات را دارا می باشد.
کلیدواژه‌ها
زعفران؛ تقلبات؛ واکنش زنجیره ای پلیمراز؛ توالی ITS 2
موضوعات
زیست فناوری ، ژنتیک و اصلاح نباتات؛ فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
عنوان مقاله [English]
Molecular detection of some plant and non-plant frauds in commercial saffron using ITS marker
نویسندگان [English]
Nasrin Moshtaghi1؛ Elham Hamidi2؛ Abdolreza Bagheri3؛ Ahmad Sharifi4؛ Abbas Hemati Kakhki5
1Assistant professor, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad
2Professor, Biotechnology Research Center, Ferdowsi University, Mashhad
3Msc Student of Agricultural Biotechnology, Ferdowsi University of Mashhad
4Msc Student of Agricultural Biotechnology, Ferdowsi University, Mashhad
5Iranian Academic Culture for Education, Culture and Research-Branch, Mashhad
چکیده [English]
Saffron (Crocus sativus L.) is the most valuable food additive in the world which little production and high price of it caused some adulterations such as plant and chemical material similar to saffron. There are several methods for detecting these fraudulent based on morphological and chemical tests but they are not effective in some cases. In this research a novel molecular method based on ITS-2 marker is introduced. A common forward primer based on 5.8s rDNA for all plant frauds such as safflower, corn stigmas, pomegranate, turmeric and capsicum slices was designed then specific reverse primers based on ITS-2 for any frauds have been designed for polymerase chain reaction. Related ITS-2 bands were amplified in any adulterations in saffron. Specific primer for camel and cow meet fibers was designed based on cytochrome b gene and could amplified the related bands. Multiplex PCR with all of these primers could amplify all of the bands related to any adulterations. Furthermore, using 20% polyacrylamide gel lead to good segregation of bands. This method can be used successfully for detection of low percentage (1%) of fraudulent in saffron. So this marker can be used efficiently for detection of these frauds in commercial saffron.
کلیدواژه‌ها [English]
Fraud Saffron, ITS marker, Polymerase Chain Reaction
مراجع
  1. Choo, B.K., Moon, B.C., Yunui, J., Kim, B.B., Choi, G., Yoon, T. and Kim, H.K. 2009. Development of SCAR Markers for the Discrimination of Three Species of Medicinal Plants, Angelica decursiva (Peucedanum decursivum), Peucedanum praeruptorum and Anthricus sylvestris, Based on the Internal Transcribed Spacer (ITS) Sequence and Random Amplified Polymorphic DNA (RAPD). Biological & Pharmaceutical Bulletin32(1): 24-30.
  2. Chu, K., Li, C., and Ho, H., 2001. The first internal transcribed spacer (ITS-1) of ribosomal DNA as a molecular marker for phylogenetic and population analyses in crustacea. Biotechnology 3: 355–361.
  3. Dhanya, K., and Sasikumar, B. 2010. Molecular marker based adulteration detection in traded food and agricultural commodities of plant origin with special reference to spices. Current Trends in Biotechnology and Pharmacy 1: 454-489.
  4. Dnyaneshwar, W., Preeti, C., Kalpana, J. and Bhushan, P. 2006. Development and Application of RAPD-SCAR Marker for Identification of Phyllanthus emblica LINN. Biological & Pharmaceutical Bulletin29: 2313-2316.
  5. Feng, T., Liu, S., and He, X., 2009. Molecular authentication of the traditional chinese medicinal plant Angelica sinensis based on internal transcribed spacer of nrDNA.. Electronic Journal of Biotechnology 13: issue 1-fulltext-13.
  6. Javanmardi, N., Bagheri, A., Moshtaghi, N., Sharifi, A., and Hemati Kakhki, A. 2012. Identification of Safflower as a fraud in commercial Saffron using RAPD/SCAR, Journal of Cell and Molecular Research 3: 31-37.
  7. John, P., Melny, K., Sunan, W., Massimo, F., and Marcone, B. 2010. Chemical and biological properties of the world's most expensive spice: Saffron. Food Research International 43: 1981–1989.
  8. Kalpana, J., Preeti, C., Dnyaneshwar, W., and Patwardhan, B. 2004. Molecular markers in herbal drug technology. Current Science 87: 2-25.
  9. Ma, X., Zhu, D., Li, S., Dong, T., and Tsim, K. 2006. Authentic identification of stigma Croci (stigma of Crocus sativus L.) from its adulterants by molecular genetic analysis. Planta Med 2: 183-186.
  10. Mariniello, L., Sommella, M., Sorrentino, A., Forlani, M., and Porta, R. 2002. Identification of Prunus armeniaca cultivars by RAPD and SCAR markers. Biotechnology Letters 24: 749–755.
  11. Ngan, F., Shaw, P., But, P., and Wang, J. 1999. Molecular authentication of Panax species. Phytochamistry 5: 787-91.
  12. Saghai Maroof, M.A., Soliman, K.M., Jorgensen R.A., and Allard, R.W. 1984. Ribosomal spacer length polymorphisms in barley: Mendelian inheritance, chromosomal location and population dynamics. Proc. Natl. Academic Science USA. 81: 8014-8019.
  13. Sun, Y., Liaoa, Y., Hunga, Y., Changa, J., and Sungb, J. 2010. Development of ITS sequence based SCAR markers for discrimination of Paphiopedilum armeniacum, Paphiopedilum micranthum, Paphiopedilum delenatii and their hybrids. Scientia Horticulturae 127: 405–410.
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 5,227
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,890
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

 

نسخه‌برداری و استفاده از مقاله‌های این نشریه تابع قانون دسترسی آزاد Creative Commons Attribution 4 می‌باشد.

Saffron agronomy and technology site and its metadata are licensed under CC-BY-NC

Journal Management System. Designed by sinaweb.